Научниците дојдоа до нови интересни откритија: БЕБИЊАТА во утробата ПЛАЧАТ и СОНУВААТ, а од четвртиот месец го можат и ОВА…

24 август, 2020
trudna_zena

Бебињата се неисцрпна тема и привлекуваат внимание скоро од моментот на зачнување. Особено интересни се малку познатите детали поврзани со периодот на бременост на нивните мајки. Справувајќи се со овој период, експертите дојдоа до низа необични откритија предизвикани од нивната меѓусебна врска.

За време на бременоста, сите сетила се заострени кај жените, а особено чувството за мирис, затоа не можат да толерираат одредена храна што ја обожавале пред бременоста. За време на бременоста, ритамот на раст и губење на косата се менува. Во овој период, косата расте повеќе, а по породувањето повеќе паѓа. Нормалниот ритам обично се воспоставува шест месеци по раѓањето на детето.

Што се однесува до бебињата, тие се исто така активни за време на престојот во мајчината утроба. Тие играат со папочната врвца, си го цицаат прстот, плачат и сонуваат. Докажано е дека од четвртиот месец, тие можат да го препознаат гласот на нивната мајка и татко. И уште една работа. Бебињата родени во мај се обично потешки од бебињата родени во другите месеци. Овие податоци се припишуваат на славските, новогодишни и други богати трпези, за време на кои идните мајки консумираат повеќе калорична исхрана.

escort - Korsan taksi