Неверојатен кањон кој е опасен! Запознајте го скриениот скапоцен камен на Исланд!

18 октомври, 2020
231491_shutterstock-1564975246_ls

Кањонот Студгагил се наоѓа во источниот дел на Исланд во долината Јокулдалур и беше откриен неодамна во светот. Тој е скриен скапоцен камен на Исланд, кој својата неверојатна форма ја доби со силното дејство на реката Јокле долга 150 км. Десно е поглед на ридест предел полн со овци и локални земјоделци.

Поради својата јачина и нивото на водата, ова место долго време се сметаше за опасно, па никој не дојде и не беше познато за тоа.

Само откако беше изградена блиската хидроцентрала во 2009 година, ситуацијата се смени. Водостојот на реката падна и тој повеќе не претставуваше опасност за луѓето.

Поранешната река, која со својата сила течеше низ кањонот носејќи тони песок и кал, сега е мирна, тиркизна убавина. Патува полека и дава неверојатен поглед и искуство. Така кањонот започна да привлекува туристи.

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi -

https://finandearth.com/