Никогаш не било полесно да го добиете она што го сакате: Совладајте го методот на ОБРАТНА ПСИХОЛОГИЈА во 10 чекори

24 август, 2020
16020-2048x1365

Експертите велат дека тоа го користиме повеќе отколку што сме свесни

Веројатно еднаш во животот, можеби случајно, сте имале можност да го примените методот на обратна психологија.

Во некои ситуации, всушност се случило некој да го направи она што потсвесно го посакувавте, а вас ве „фатила“ мрза да го направите тоа (како чистење на просторијата).

Всушност тоа е еден од примерите кога стапува на сила обратна психологија, а експертите велат дека ние всушност ја користиме секој ден и повеќе отколку што мислиме.

Научно кажано, обратната психологија е ефикасен метод што можете да го користите за да ги убедите другите да кажат или да прават што сакате.

Значи, на целната личност треба да и предочите точно спротивно од тоа што ви треба

Зар не звучи примамливо?

Од една страна, овој метод нема секогаш да функционира, затоа на прво место е важно да знаете каде имате шанса и каде не, но исто така и како правилно да го спроведете овој метод.

лесно

На кого лесно се спроведува?

1. Овој метод е поефикасен за луѓето кои се природно поотпорни и груби и мразат да им кажауваатт што да прават.

2. Од друга страна, емотивните луѓе, но и оние со преголема самодоверба, како и нервозните луѓе, исто така подлежат на спротивната психологија.

Како се изведува?

3. Експертите велат дека е важно да ја предизвикувате друга личност на некој начин, инсистирајќи на аргументи спротивни на она што сакате да го постигнете. Клучот е да се натера другата страна да мисли дека самите ја донесуваат одлуката.

4. Исклучително е важно да бидете смирени додека користите обратна психологија, особено ако ја користите со деца.

5. Осигурете се дека секогаш ја имате на ум крајната цел.

6. Кажете го спротивното од она што го сакате и одржувајте го гласот рамномерно.

лесно

Понекогаш може да помогне во ситуации кога некој ви се допаѓа

7. На пример, сакате да привлечете некој што само сака да биде пријател со вас.

Ако тоа не е конечна одлука, кажете му да се согласувате со тоа и дека не сакате ништо друго освен пријателство.

Во некои ситуации, вашата незаинтересираност е што може да наштети на суетата на другата страна и на тој начин го добивате она што го сакате.

Предизвик!

8. Исто така, можете да користите обратна психологија како предизвик: „Се обложувам дека не можеш да го направиш ова навреме!“ „Нема шанси да го изедеш сето тоа за 15 минути“ (пример со деца)

Во повеќето ситуации, ќе го добиете она што го посакувавте.

Подготовките се неопходни

9. Со вежбање до совршенство. Затоа е важно однапред да се вежба овој метод за да звучите убедливо.

Не претерувајте

10. Бидете внимателни каде ја практикувате техниката и не користете го овој метод во сериозни ситуации. Обратната психологија може да „се одмазди“ ако не го искористите правилно, затоа никогаш не претерувајте или не одете премногу далеку, или наскоро ќе станете познати како манипулатор.

escort - Korsan taksi