„Она што го прави мојата девојка за време на сексот многу ме пали, но стана проблем“

23 август, 2020
Annotation 2020-08-23 231310

Можеби тој не е првиот, но е првиот што слушнавме да има проблем со ова

„Мојата девојка е многу бучна за време на сексот. Таа стенка гласно, кажува разни интересни работи и ми наредува да и правам ова или онаа. Никогаш не сум бил со толку демонстративна и сексуално агресивна жена и навистина ме пали. Сепак, неодамна стана проблем “, се пожалил еден непознат маж на американската психијатарка Памела Стивенсон Коноли, докторка кој одговара на прашања во врска со сексот во колумна во “The Guardian”.

Имено, мажот понатаму вели дека неговата партнерка и тој се преселиле во куќата со уште три двојки и еден од неговите пријатели ја нарекол неговата гласна девојка како „врескалка“. „Освен што тоа ми засмета, сфатив и дека ѕидовите на нашата куќа се потенки отколку што мислев“, објасни тој.

„И го спомнав тоа на мојата девојка, но таа само се смееше на тоа и продолжи да биде бучна и тоа прилично бучна. Оттогаш, повеќе не уживам во сексот затоа што се грижам дека некој ќе нè слушне. Замислувам како нашите пријатели нè слушаат и се смеат, што ми го отежнува постигнувањето оргазам “, додаде човекот и ја праша Стивенсон Коноли дали смета дека неговата девојка може да ужива во сексот само ако така се изразува и што треба да прави.

„Вашата девојка веројатно е навикната да биде гласна за време на сексот, па можеби и треба малку вежбање за да се смири. Јас разбирам дека се плашите да не ја налутите, но ако живеете во простор што го споделувате со другите до одреден степен, многу е важно да ги почитувате потребите и границите на другите “, се наведува на почетокот на одговорот на психијатарот.

„Разговарајте со неа отворено и позитивно. На пример, можете да и кажете дека ви се допаѓа тоа што јасно се изразува за време на сексот, но се грижите дека ќе ги вознемирите другите станари и се прашувате дали постои можност тоа да биде потивко. Можете да предложите и да водите љубов кога другите ќе излезат “.

Стивенсон Конол потоа му рекла на човекот дека ова е важен тест за компатибилност за него и неговата девојка. „Научете да ги решавате проблемите како тим, што е клучна долгорочна цел за секоја двојка. Во исто време, важно е да сочувствувате со другата личност и да ги почитувате желбите на другата личност, но и вашите цимери ”, објасни таа.

„Имајќи го предвид сето ова, многу луѓе не можат да уживаат во еротско искуство како вашата партнерка. Бидете внимателни да ја фалите и не ја карајте за нејзината посебна способност “.

escort - Korsan taksi