Петгодишна личност лице в лице со најголемата АЈКУЛА: Прво се погледнаа, а потоа таа се упати кон него (ВИДЕО)

6 август, 20200
средба


Петгодишната Манила имаше незаборавно искуство на патувањето со семејството во Австралија.

Семејството одлучи дека тој ќе плива со најголемата риба на светот – кит ајкула.
Манила и другите членови на неговото семејство уживаа во пливањето покрај овој морски гигант.

Иако се снимени примероци од 14 и повеќе метри, просечната кит ајкула е долга околу 7,6 метри.
Китовите ајкули главно се хранат со планктонот што тие го собираат со пливање со отворена уста, што може да биде широка до 1,4 метри.
Но, како што можете да видите во видеото, децата воопшто не се исплашиле од овие животни.
Како би реагирале на оваа блиска средба?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi