ШОК! Баба Ванѓа знаеше кога ќе почине, кој ќе ја наследи….но и кога ќе се роди како…

7 август, 20200
225321_baba-vanga1_ls

Таа сакаше да укаже на сè во што верува и што е можно само за неа. Смртта е само премин од оваа во друга димензија. Никогаш не била сама во собата.

 • Духовите се транспарентни и безбојни, како вода во чаша. Но, тие светат, испуштаат светлина. Тие се однесуваат како нас луѓето. Тие седат, одат, се смеат, плачат … Заспивам, ме будат и ми велат: „Стани!“. И така, на сите им велам: Нема страв, светот нема да умре!

Како да гледаше филм, гатачката ни ја раскажува илјадници години стара историја, а беше и гласник на далечната иднина. Секој сакаше да знае како ја гледа.

 • Дали се сеќавате на деталите по транс?
 • Не, не се сеќавам на скоро ништо. По трансот сум многу исцрпена и уморна скоро цел ден.
 • Дали луѓето ве лажат?
 • Многу ретко. Повеќето не се осмелуваат да ме лажат.
 • Дали земате лекови?
 • Не, пред многу години мојот лекар ми препорача апчиња заради притисок. Сепак, јас престанав да ги земам затоа што реагирав лошо на нив, устата почна да ми се суши многу. Не можев да го мрдам јазикот нормално, спиев и кога пиев вода, не ми вкусуваше како вода.
 • Како се опуштате?
 • Во тишина. Се заклучувам во просторија и не сакам да видам никого. Лежам на грб во тишина. Тоа е единствениот начин навистина да се опуштам.

Дури и денес има жестоки дебати за тоа дали сликите и предвидувањата што таа ги видела навистина се нејзини или дали станува збор за нешто друго, мистично и енигматично. Таква беше моќта, широчината, длабочината и прецизноста на нејзините визии.

Некои експерти сè уште работат на дешифрирање на нејзините зборови. Многу останува неискажана, необјаснета, енигматична – како заклучена порака. Многумина веројатно ќе бидат дешифрирани, во наредните години.

Вангелија, како што е напишано во некои руски весници, било „фантастична реалност и во исто време најенигматична вистина“.

Посетителите ги споделуваат своите трагедии, болести, болки, но и нејзината верба во неограничени моќ и се надеваат на духовно и физичко заздравување. Таа беше посетена од најголемите моќни луѓе во светот, но и сиромашните од нејзиното село. Таа е заслужна за предвидување на судбината на Хитлер, Путин, Горбачов, Сталин, Лејди Ди, Џеки Кенеди, како и најголемите трагедии во светот.

Таа, исто така, ја виде нејзината смрт. „Нејзината состојба значително се влоши“, изјавија тие на полноќ на 10 август 1996 година.

Лекарите собрани во куќата на Ванга нервозно се погледнаа едни со други. Никој не почувствува еден сјај на надеж дека ќе се опорави. А таа знаеше – ја виде својата смрт години порано.

Иако со години успешно им помагаше на луѓето со алтернативни методи, таа не сакаше да си помогне сама со билки. Неодамна, кога за прв пат дозна дека има тешка болест, не се согласила на лекарска помош. На современи лекови, прегледи … на ништо. Таа ја чуваше таа одлука до самиот крај. Во последните месеци, сепак, таа се согласи да оди во болница во Софија.

Најголемите експерти се собрале и заклучиле дека и е потребна операција. Гатачката категорично одби.

 • Ќе живеам сè додека сум предодредена да живеам на овој свет, истакнуваше секогаш таа. Таа знаеше дека тоа е нејзината последна ноќ.

Понатаму братучетка на Ванга, која стоеше до неа до последен момент, сведочеше дека гатачката во тој момент побарала чаша вода, корла леб и темелно да ја искапи! Дури тогаш таа прозборела:

 • Па, во ред е сега!
 • Околу девет часот, рече младата братучетка, рече Ванга, претежно да ги смири своите роднини, дека „духови дојдоа по неа. Саатот скоро покажаа 10 часот, Ванѓа се онесвести. Експертите веднаш сакаа да го проучат нејзиниот мозок, но медицинската сестра го забрани тоа.

Непосредно пред нејзината смрт, Ванга определи наследничка – десетгодишно девојче од Франција кое ќе биде сосема невообичаено. Сепак, во почетокот на 2011 година, во руски весник беше објавена бомбастична вест:

 • Ванга се враќа!

Една видовита девојка, онаа која може да биде наследничка на Ванга, живее во француски град. Чудо дете, седумгодишна наследничка. Пред две години, родителите не можеа да веруваат дека девојчето може да ја предвиди иднината. Но, секој пат нејзините пророштва се обистинувале. Семејството го криеше овој факт од страв дека ќе се смета за чудовиште и да избегне злоупотреба на овој талент. Таа им објасни на родителите дека ноќта била посетена од сенките на мртвите, кои ѝкажале што ќе се случи. Иако не слушнала ништо за феноменот Ванѓа, девојчето ја опиша бугарската гатачка која всушност била една од нејзините ноќни „гости“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi