Морате да ги пробате сите типови на оргазми! Почнете уште оваа вечер :)

19 април, 20200
5

Веројатно знаете дека покрај вагинален и клиторичен, постојат повеќе видови на огразми? Меѓутоа, да не бидете во заблуда, повеќето жени со добар љубовник може да го доживеат секој од нив. Експертите тврдат дека постојат огразми колку и жени. Можеби, за жал, повеќето од нив никогаш нема да ги доживеете…Но, препуштете се, па така со својот партнер уживајте во секој момент и обидете се да го достигнете врвот. Не бидете нетрпеливи, еден по еден, додека не ги освоите сите!

Клиторичен огразам

Клиторисот има преку 8.000 нервни завршетоци, двојно повеќе од пенисот. Поради тоа, повеќето жени на овој начин најлесно доживуваат силен огргазам и интензивно сексуално задоволство. Овој тип на огразам најчесто се доживува.

Вагинален огразам

Вгиналниот е стимулиран од нервите кои се наоѓаат во пределот на карлицата. Со овој вид на оргазам, вагиналниот отвор се опушта, а матката се спушта во вагината и тогаш настанува длабок оргазам, кој се чувствува во целото тело.

Анален оргазам

Втората најголема концентрација на нервни завршетоци во нашето тело се наоѓа во анусот. Анусот е поврзан со главните мускули на карлицата, па кога мускулот почнува да затега за време на оргазмот, тоа се чувствува во вагината и мочниот меур.

Огразам преку Г – точката

Г точката е нешто како внатрешен клиторис. Со нејзиното стимулирање се доживува длабок и моќен оргазам кој во некои ситуации, произведува мали количини на течност ејакулација. Поголем дел од  жените тешко го доживува овој вид на оргазам.

Оргазам преку У – точка

За оние кои не знаат, У – точката се наоѓа токму на местото каде што урината го напушта телото, под клиторисот. Најлесно се постигнува преку орален секс, бидејќи треба постојано да се врши притисок врз таа област. Бавен секс или испробате некои нови пози, е најбрз начин да се стигне до овој вид на оргазам.

Моќен продолжен оргазам

Станува збор за длабок, силен, интензивен клиторичен оргазам кој трае многу долго. Се постигнати на начин на кој на самиот крај  малку ќе се повлечете и кажете му на вашиот партнер да ги промени допирите. За да се постигне тоа, мора да бидете многу опуштени. Всушност, се е до вас, бидејќи вие ја одредувате должината на незаборавниот момент.


Поврзан огразам

Два оргазма во исто време, ова е идеална комбинација! Значи, кога две области се стимулираат истовремено, задоволството е двојно. За силен огразам пробајте да комбинирате, огразам преку клиторисот и Г точката.

Ментален огразам

Сигурни сме дека ова ви е тешко да го змислите, но, сепак е изводливо. Некои жени доживуваат огразам и без физички допири. Овој тип на огразам е врз основа на фантазија. На некои жени имагинацијата им проработува додека читаат еротски магазини и буквално уживаат.

Зонски огразам

Многумина ќе се согласат дека ова е една од најчудните видови. Кај некои жени е доволно само да ги погалат по вратот, да го стимулираат половиот дел од телото и тие се готови. Но за да успеете во ова, треба темелно да го проучите телото и да ги пронајдете сите ерогени зони!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit