Потребни намирници:
1 пакување лиснато тесто,
400 мл слатка павлака
4 лажици шеќер во прав + за попрскување,
300 гр џем по избор,
по избор: мали плодови, на пр. боровинки.
Подготовка:
Поставете лиснато тесто врз хартија за печење. Загрејте ја рерната на 200 степени. Печете го во рерната додека не добие златно-кафеава боја. По печењето, изладете го тестото , а потоа исечете го на 8 идентични правоаголници. Изматете ја ладната слатка павлака цврсто со шеќер во прав. Четири правоаголници на тесто од мафини, се премачкуваат со џем, а потоа со слатка павлака. Ако сакате да користите овошје, додајте слатка павлака по апликацијата. Покријте ја тортата со преостанатите правоаголници. Наросете со шеќер во прав.