Смешна приказна од времето на короната: невестата побарала од луѓето да напишат 2 есеи. Кој не го исполни ова нема да биде поканет на свадбата

6 август, 20200
Bride and groom as wedding couple illustration

Планирањето на венчавките е доволно стресно, но ако ја додадете на тоа глобална пандемија, организацијата станува кошмар. Според „Reddit“, една идна невеста ги сменила своите планови поради пандемијата COVID-19 и ја одложила свадбата до февруари 2021 година.

Бидејќи бројот на гости на свадби сепак ќе треба да биде ограничен, невестата смислила интересна идеја. Покрај новата покана, невестата вклучи и барање до секој гостин, вклучително и членови на нејзиното семејство, да напишат два есеи од вкупно 500 зборови за тоа зошто сакаат да присуствува на свадбата.

Сестрата на невестата е во шок

Според есејот, идната невеста ќе избере кој да покани на свадбата. Луѓето кои нема да напишат есеј автоматски ќе бидат отстранети од списокот на гости. Две прашања на кои гостинот мора да одговори се: „Зошто сакате да го прославите овој ден со нас? И што значи за вас присуството на нашата свадба? “

Сестрата на невестата, малку шокирана, се обрати до „Reddit“ за да слушне што мислат другите за тоа. Таа верува дека овие есеи не треба да бидат напишани затоа што самите гости плаќаат за билетите за авион и хотел, а освен тоа носат и подарок за свадбата. Ова доведе до тензии во семејството бидејќи од сестрата исто така се бара да напише есеи за да биде гостин. Огромното мнозинство на „Reddit“ се согласува со сестрата на невестата и се зачуди од таквата желба на невестата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi