Те бакна на усните, вратот, челото … Што ти вели тој со своите бакнежи?

10 август, 20200
18930176185f30ff911d3a8962916023_w640

Во светот на љубовта, делата честопати зборуваат многу повеќе од зборови. Ова важи и за бакнежите – различни видови бакнежи имаат свои мали, скриени значења кои можат да ви кажат многу …

Секако, меѓу нас има поединци кои сакаат да трошат време да зборуваат за секое свое чувство, но има и други за кои зборовите понекогаш се проблем, но затоа наоѓаат други начини да покажат како се чувствуваат.

Така, понекогаш дури и со бакнежот што ќе го добиете може да ви се каже она што се случува некаде длабоко во срцето на вашиот партнер.

Прочитајте ги 11 типови бакнежи и нивните скриени значења подолу.

1. Бакнеж на усните

Значење: Навистина ја ценат вашата убов.

Брз, сув бакнеж, често со затворена уста, е всушност начинот на кој луѓето во љубовна врска се поздравуваат едни со други при пристигнувањето и поаѓањето.

Ако партнерот ве бакнува на овој начин дома, каде никој не го гледа тоа, тоа е знак дека сте станале важен дел од неговата рутина и живот.

Ако тој ве бакнува вака во јавноста, доказ е дека тој е сериозен кога станува збор за вашата врска.

2. Бакнеж на горниот дел од главата

Значење: Тој се грижи за вас.

Кога мажот го бакнува својот партнер на горниот дел од главата, тоа значи дека се чувствува заштитнички. Тоа значи дека не може сам да си помогне – тој мора да запре со она што го прави и да ве извести дека се грижи за вас, дека сака да го споделува просторот со вас и дека му значи цел свет.

3. Бакнеж на рака

Значење: Флертува со вас.

Ако мажот ве бакне во рака, можете да бидете сигурни во неколку работи. Првата е дека тој е крајно самоуверен. Потребна е храброст човек да ја бакне женската рака, освен ако не сте член на кралското семејство.

Друата е дека тој е додворувач. Тоа не значи дека неговите чувства не се искрени, само треба да се подготвите за многу додворување.

4. Бакнж на внатрешноста на зглобот

Значење: Наскоро ситуацијата ќе стане сериозно секси.

Ако ве бакнат одвнатре на вашиот рачен зглоб, можете да бидете сигурни во една работа – единствената причина поради што тој веќе не ви ја искинал целата облека е затоа што сте во јавност. Со овој бакнеж, мажот ви дозволува да знаете дека знае како работи телото на жената, како и дека не се плаши да го користи тоа знаење.

5. Бакнеж на вратот

Значење: Тој има силни романтични чувства за вас.

Овој вид на бакнеж е одличен знак. Бакнежот на вратот е романтичен гест кој вели дека ве сака. Тоа го прави без збор, но многу ефикасно.

6. Француски бакнеж

Значење: Тој е целосно фасциниран од вас.

Кога мажот ќе ве бакне на овој начин, особено кога тој ви го опфаќа лицето со рацете, без оглед на тоа дали е свесен за тоа или не, тој ви открива колку е волшебно со вас. На тој начин, тој ви покажува колку сте привлечни за него.

7. Бакнеж на образ

Значење: Нему (засега) навистина не му е сеедно.

Бакнежот на образот е целосно спротивно на бакнежот со јазикот. Тој ви покажува дека се грижи, но (сè уште) не на начинот на кој сакате.

8. Бакнеж близу око

Значење: Тој навистина ве цени.

Бакнежот околу окото може да ви изгледа чуден затоа што, меѓу другото, окото обично не се смета за ерогена зона. Но, навистина би можеле да уживате и во овој бакнеж, затоа што тоа е гест на љубов и почит кон партнерот.

9. Бакнеж на челото

Значење: Тој ве сака на подлабоко ниво.

Со бакнеж на челото, човекот ви дозволува да знаете дека ќе биде тука и дека сака да ве заштити. Покрај тоа, тоа ви кажува дека тој сака сè кај вас, не само вашето тело. Бакнежот на челото е всушност бакнеж на мозокот.

10. Бакнеж на стомак

Значење: Тој се чувствува удобно со вас.

Ако мажот ве бакнува на стомак, тоа значи дека се чувствува сто проценти удобно во ваше друштво и дека верува дека и вие се чувствувате на ист начин.

Не секој човек е 100 проценти задоволен од изгледот на стомакот, така што човекот што ве бакнува таму на некој начин ви благодаи што ја споделивте својата ранливост со него. Исто така, бакнежот на стомакот може да има многу посериозно значење – може да замисли да имаме заедно дете.

11. Бакнеж на градите

Значење: Тој сака секс со вас.

Со таков интимен бакнеж, мажот ви покажува дека е внимателен, но и искусен. Тој сака да уживате во секој бакнеж онолку колку и тој, како и во сè што ќе се случи следно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi