Урната на Исидора Бјелица е положена во алејата на заслужни граѓани покрај една друга значајна личност

11 август, 20200
исидора

По осумгодишната макотрпна борба со канцерот српската писателка Исидора Бјелица почина минатата недела во тешки маки. Последните денови била приклучена на вештачко дишење и било само прашање на време кога нејзиното измачено тело ќе ја изгуби борбата.

Српската писателка е погребана во Алејата на заслужни граѓани, а нејзината урна ќе биде положена на гробното место покрај политичарот Оливер Ивановиќ, кој е убиен во Сремска Митровица во 2018 година.

Синот на починатата писателка, Лав Григорие Пајкиќ изјавил дека погребот на неговата мајка ќе се одржи во кругот на семејството и пријателите.

– Знам дека многу луѓе ја сакаа мајка ми, но со оглед на ситуацијата во државата и пандемијата од коронавирус, ќе се собере само семејството, а сите оние кои сакаат да го посетат нејзиното гробно место ќе можат тоа да го направат и подоцна. Мораме да водиме сметка никој да не се зарази- изјавил Лав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi