Вежба поефикасна од 1000 стомачни.. Со редовно вежбање успехот е НЕИЗБЕЖЕН!

7 август, 20200
sdrftghj


Оваа вежба е поефикасна од илјада стомачни! Правете го правилно и резултатите ќе бидат видливи многу брзо. Спуштете ги дланките на подот и истегнете ги рамената така што се колку што е можно подалеку. Вратот е исправен и затегнат. Не ги затегнувајте рацете повеќе отколку што е потребно, бидејќи во спротивно ќе се откажете од вежбата многу брзо. Вежбата за „издржливост“ најмногу влијае на мускулите на абдоминалниот појас, но исто така ќе чувствувате мала болка во нозете.

Have you tried this 3-level plank challenge? | Lifestyle News,The ...

Во случај да не го чувствувате тоа, затегнете го вашето тело уште повеќе со потиснување на подот и стегајќи ги задникот за да ги активирате сите мускули на долниот дел од телото. Задникот треба да се спушти што е можно пониско – вашето тело треба да формира права линија од глава до пети, а не да изгледа како триаголник. Внимавајте правилно да дишете и издишувате, затоа што на тој начин ќе ја зголемите ефикасноста на вежбата и ќе добиете подобри резултати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi