ЖЕНИТЕ НАЈУБАВО МИРИСААТ КОГА… Не, не до парфемот!

25 август, 2020
miris na zena

Претходните истражувања покажаа дека тогаш и лицето на жената е попривлечно …

Една неодамнешна студија покажа дека жените се најпривлечни за мажите за време на овулацијата. За време на тие неколку плодни денови, жената мириса неодоливо, благодарение на хормонот естрадиол, кој е на својот врв во тоа време.

– Хемиската комуникација за време на репродуктивниот период е едно од главните „оружја“ во животинското царство, а нашите резултати покажаа дека е важно кога станува збор за нашите видови – велат научниците од Универзитетот во Берн.

Претходните истражувања покажаа дека мажот и жената се попривлечни кога жената е во плодни денови.

escort - Korsan taksi