Готови за десет минути: Направете солени палачинки

26 октомври, 2021
Screenshot 2021-10-26 121214

Нема да ги купите повторно

Направете ја смесата и во неа ставете го зеленчукот кој ви се допаѓа, па испечете како и обично. Ќе ве воодушеват бидејќи не мора да ги филувате, се е веќе во тестото, а можете да ги послужите со сирење или павлака.

Состојки:

2 јајца

1,5 лажичка сол

1 лажица кристален шеќер

1 лажица сув квасец

1,5 шолја топло млеко (300 мл)

1,5 шолја топла вода (300 мл)

3,5 шолји брашно (450 гр)

1 кромид

1 црвена пиперка

1 домат

2 страка праз

магдонос

1 шолја рендан компир

слатка пченка

масло за пржење

Подготовка:

Изматете ги јајцата и додадете ги шеќерот, квасецот, топлото млеко и топлата вода и промешајте. Додадете го брашното и повторно измешајте. Покријте го тестото и оставете го на страна додека го подготвувате филот.

Кромидот, празот, пиперката, доматот, магдоносот ситно се сечкаат. Изрендајте ги компирите. Додадете го зеленчукот во претходната смеса и измешајте. Не заборавајте на слатката пченка. Намачкајте едно тавче за палачинки со масло и печете од двете страни. Послужете со кисела павлака или сирење.

escort - Korsan taksi