Ако ви снема модерни рецепти, секогаш извадете од ракав стар добар рецепт за проја што ќе ги воодушеви сите.
Состојки:
3 јајца
3 чаши пченкарно брашно (и повеќе по потреба)
3 чаши меко брашно
3 чаши млеко
2,5 чаши масло
250 гр сирење
1 прашок за пециво
Подготовка:
Изматете ги јајцата во еден сад, потоа додадете млеко и масло, потоа сомелете го сирењето со рака и измешајте се добро и соединете.
После тоа, постепено треба да се додава пченкарно брашно, меко брашно и прашок за пециво. Замесете се добро и кога смесата ќе се соедини, истурете ја во плех и ставете ја во загреана рерна.
Пројата треба да се пече додека не добие кафеава боја.