Состојки и подготовка:
150 гр. путер
200 гр. путер од кикирики
4 лажици мед
1 јајце
200 гр. мелени бисквити
1 лажичка цимет (по избор)
3 лажици брашно (полн врв)
половина лажичка сода бикарбона
100 гр. чоколадо за готвење (може да биде секое чоколадо или еурокрем)
150-200 гр. несолени кикирики (самлети)
Изматете путер, путер од кикирики, мед. Додадете јајце, цимет, брашно и повторно матете кратко.
Додадете половина од бисквитите, изматете и потоа повторно остатокот од бисквитите. Конечно, измешајте сода бикарбона и направете мали топчиња од оваа маса.
Подмачкајте мал калап за мафини со масло или путер и ставете го тестото во секоја дупка. Притиснете со капаче од шише и ставете парче чоколадо, кикирики во секоја дупка и печете на 170 степени околу 25 минути.