Состојки:
400 гр бисквити,
150 гр стопен маргарин,
500 мл слатка павлака,
1 желатин,
500 гр сирење марскапоне,
200 гр сецкано чоколадо,
200 гр сецкани бадеми.
За декорација: чоколадо, шлаг по желба.
Подготовка:
Се топи путерот, се додава во мелениот бисквит. Соединете сè добро и ставете во калап, оставете го во фрижидер додека го подготвувате филот.
Подгответе го желатинот во согласност со упатствата на ќесичката. Изматете ја павлаката со ванилин шеќер, па додадете го желатинот.
Во слатката павлака додадете маскарпоне сирење и промешајте уште малку. Исклучете го миксерот и додадете мелени лешници и сецкано чоколадо. Измешајте сè полека и премачкајте ја подлогата. Ставете го во фрижидер да отстои. Потоа украсете по желба.
Пријатно!