Во основата има ЊОКИ, а се спрема за ПОМАЛКУ од 20 минути: Лесен ручек кој ќе го засакате од прва

8 јуни, 20220
340342_njoke-shutterstock-1340115578_ff

Спанаќот содржи неколку различни хранливи материи. Содржи многу калциум, железо и е полн со витамини од Б комплексот.

Меѓу нив се и фолатите: шолја варен спанаќ обезбедува 66 отсто од фолатите од препорачаниот дневен внес, шолја варена блитва само четири отсто.

Спанаќот има и рибофлавин, цинк и манган, како и мала количина на омега-3 масти.

Состојки:

1 кромид
мешавина од суви зачини
200 гр замрзнат спанаќ
100 мл павлака за готвење
сол
лук во прав
пакување њоки

Подготовка:

Најпрво треба малку да го пропржите кромидот, а потоа да го додадете замрзнатиот спанаќ. Потоа додадете малку вода и оставете да врие неколку минути.

Кога водата ќе испари додадете го кремот за готвење, а додека го подготвувате сето сварете ги њоките кои ќе ги додадете во сосот.

Измешајте сè, додадете малку суви зачини, малку сол и лук во прав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi