Два тајни трикови на професионалните готвачи: Како месото секогаш да биде меко и да се топи во устата?

17 мај, 20220
Meso

Ситниците одлучуваат дали месото ќе биде сочно или тврдо

Нема ништо полошо од тоа да сонувате за сочен ручек и месото да ви испадне тврдо или како гума.

Сите ваши напори паднаа во вода, но постои едноставно решение.

Кога е тешко, тука се советите од професионалните готвачи.

Прво што треба да знаете е дека доколку планирате да пржите месо во тава, задолжително прво треба да го исушите.

Само добро истапкајте го со крпа.

Зошто е тоа важно?

Поради вишокот на влага месото станува гумено, а за крцкава, златна кора можете само да сонувате.

Готвачите велат дека е важно месото да „одмори“ по печењето.

Не брзајте да го послужите веднаш! Оставете го да отстои неколку минути или можете да го завиткате во фолија.

Ова ќе помогне да се задржи храната сочна и мека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi