ЗДРАВ РУЧЕК ГОТВЕН ЗА ПОЛОВИНА ЧАС: Наједноставниот рецепт за КУСКУС со пилешко во кој сите ќе УЖИВААТ како никогаш досега!

29 април, 20220
2982005_stockphotogrilledchickenthighswithmoroccancouscousandherbsinapot79716691_ls

Кускусот е популарна намирница ширум светот, може да ја приготват комплетни почетници и одлично ги „впива“ вкусовите на месото, зеленчукот или ароматичните зачини.

Задолжително пробајте, вкусно е, а лесно се прави.

Состојки:

200 гр кускус

4 пилешки батаци со карабатаци

1 кромид

2 чешниња лук

1 коцка супа, магдонос, сол, бибер

Piletina

Подготовка:

Растворете ја коцката за супа во 700 милилитри вода и прелијте го кускусот, па покријте да кисне.

Во тава со малку масло пропржете го пилешкото да порумени, а потоа извадете го месото и пропржете ги ситно исечканите кромид и лук.

Во кускусот додадете го пржениот зеленчук, зачинете со бибер и убаво измешајте.

Префрлете го во сад за печење, истурете 200 милилитри од супата во која беше натопен, наредете го пилешкото.

Покријте со фолија и печете во загреана рерна на 180 степени околу дваесет минути.

Пријатно јадење!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *