Многу едноставни, а апсолутно неодоливи: Волшебни пуслици полнети со чоколадо (РЕЦЕПТ+ВИДЕО)
Дури и најголемите почетници нема да имаат проблем да го подготват овој деликатес
Доколку сакате брз, но и вкусен десерт, пуслиците се секогаш избор број еден.
Подготовката не може да биде поедноставна, дури и за почетници.
А на овој деликатес е тешко да се одолее.
Пробајте го и уверете се сами!
Состојки:
3 белки
120 гр шеќер во прав
1 лажичка оцет
1 полна лажица густина
50 гр чоколадо со ориз
Подготовка:
Белките се матат со шеќерот (матете 10 минути), се додава оцетот и на крај густинот. Изедначете сè, а потоа со лажица ставете во калап со шприц и направете мал круг на дното на тепсијата.
Ставете малку чоколадо, па повторно покријте со шлагот правејќи круг. Тепсијата обложете со хартија за печење.
Се пече на 100-150 степени околу еден час.
Мора да бидат суви и да се ронат кога ќе ги притиснете со прстите.
Погледнете го упатството за подготовка чекор-по-чекор: