НАПРАВЕТЕ ФАНТАСТИЧЕН РУЧЕК ЗА ПОЛОВИНА ЧАС Пилешка бајадера, вкусна и мека (РЕЦЕПТ)

12 јануари, 20220
Screenshot_3

Изгледа совршено, а вкусот е уникатен

 

СОСТОЈКИ:

 

  • 2 филети пилешко бело месо
  • 300 грама суво месо по избор
  • 180 грама кисела павлака
  • 200 грама сирење
  • 2 цели јајца
  • 3-5 лажици сенф (по вкус)
  • 3 чешниња лук

 

Подготовка:

 

Загрејте ја рерната на 200 степени.

Пилешкото филе убаво измијте го, па исечкајте го на тенки шницли. Искучајте го со чекан за месо и се дадаете малку сол, па се наредете го во намрсен огноотпорен сад.

Потоа премачкајте го месото со сенф и додадете ситно сечкан и издробен лук, па изрендајте го кашкавалот. Прелијте со изматените јајца и печете околу половина час.

Се сече на помали правоаголници, како бајадера.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi