СУПЕРЗДРАВ доручек спремен за само 5 минути: Рецепт за кајгана со лук и праз која секое утро ќе ја ставате на трпеза

4 мај, 20220
299367_shutterstock-535483192_ff (1)

Состојки:

4 јајца
половина главица кромид
половина праз
100 гр свежи печурки
сол
бибер
3 лажици маслиново масло

Подготовка:

Прво исечкајте ги кромидот и празот, а потоа загрејте ја тавата. Потоа додадете го маслото и време е да се пржат кромидот и празот. Потоа додадете половина чаша вода за да се промешат состојките.

Време е да додадете ситно сечкани шампињони. Потребни се неколку минути да се динстаат за да се ослободи водата.

После тоа, скршете ги јајцата и треба постојано да мешате за убаво да се испржат јајцата.

Конечно, време е да ги послужите јајцата со интегрален леб.

Пријатно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi