Трик за сечкање КРОМИД: Олеснете си ја работата и ослободете се од НЕПРИЈАТНИОТ мирис кој ви останува на рацете
19 ноември, 20220
Сечкањето кромид не мора повеќе да биде ноќна мора
Сечењето кромид понекогаш може да одземе многу време, дури и ако имате остар нож. Овој одличен трик многу ја олеснува работата. Исто така, нема да остави непријатен мирис на вашите раце кој тешко се измива.
Се што треба да направите е да го изрендате кромидот наместо да го сецкате! Дупките на рендето ќе го иситнат кромидот на мали парчиња за неколку секунди. Иако се малку нерамни, можете брзо да ги поминете со нож и спремни сте за готвење.
Не само што овој трик е брз и лесен, туку рендето раствора делови од кромидот што го прави помек и сочен додека се пржи или пече. Токму ваквиот посочен кромид ќе го нагласи вкусот на вашето јадење!