Трик со помош на кој ќе сварите ориз како од Азија: Една работа што никогаш не смеете да ја правите

18 август, 20220
shutterstock1140197756-830x0

Кој би помислил дека толку едноставна намирница може да предизвика толку многу проблеми при подготовката и варењето?

Совршено подготвениот ориз е умерено меко сварен, рамномерно зачинет, растресит и не се лепи за ѕидовите на садот во кој се подготвува. Сепак, иако изгледа лесно за подготовка, оризот не секогаш излегува совршено, па триковите и советите се секогаш добредојдени.

Оризот е многу популарен во Азија и се смета дека се подготвува правилно само таму.

Бидејќи не секој може да оди во Азија за да го проба најдобриот ориз и да ги научи тајните на големите готвачи, Даниела, која е регистрирана на социјалната мрежа Инстаграм под името „pricesaistoka“, го направи тоа за вас.

Таа објави видео во кое детално објаснува како се готви оризот во Азија, а пред да дознаете, оваа девојка предупреди:

– Ако го цедите варениот ориз, одите директно во азискиот пекол!

Според неа, оризот треба да се стави во празно тенџере, а потоа да се измие три пати. Оризот потоа треба да се остави во вода околу половина час, иако таа забележува дека овој чекор е опционален.

Како што вели, најважно е правилно да измерите колку вода е потребна за да се свари оризот, а тоа ќе го направите со рака. Во видеото, ОВДЕ, погледнете како точно треба да ја одредите количината на вода во однос на количината на ориз што имате намера да го готвите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi