Еве како да знаете: Дали навистина може да се промени личноста која еднаш ве изневерила?

20 ноември, 20230
ЉУБОВ

Многу луѓе се прашуваат како можеш да му веруваш на некој што еднаш те изневерил,како можеш да бидеш сигурен дека тоа нема да се повтори?

Партнерот еднаш ви го скрши срцето и ја изневери вашата доверба,но се колне дека ќе биде целосно верен ако се обидете уште еднаш.Но,како можете да бидете сигурни?

Постојат знаци со кои можете сами да заклучите дали нешто слично ќе се повтори.

За многумина од нас,изневерувањето е единственото нешто што може да ја спречи љубовта.Но,дали оние што изневериле навистина можат да се променат?Одговорот е – да!

Некои истражувања покажаа дека изневерувањето може да има врска и со годините и барајте знаци дека вашиот изневерувач можеби ги променил своите „навики“.

1. Ќе ви ги дадат сите информации доколку ги побарате

Ukoliko buddete tražili da se uverite s kim se dopisuje i komunicira - vaš partner neće imati nikakav problem sa tim ako želi da se iskupi

Тој или таа е подготвен да ви го каже секој детал што сакате да го знаете за нивното изневерување.Гледате дека тој не лаже, бега или се крие од вашите прашања за ништо,вклучително и болни работи.

Ако сакате да го видите телефонот на измамникот,да добивате лозинки за неговите/нејзините социјални медиуми и сметките за е-пошта или неочекувано да паднете на работа,оваа личност е добро со тоа.

Всушност,измамникот знае дека тоа што направил грешка во минатото всушност значи дека овие мини испитувања се неопходни за да ве вратат повторно на вашето „среќно место“.Луѓето кои се посветени на промени не се плашат да ви кажат или да ви дадат пристап,затоа што според нивните умови,ова е цената што направиле грешка во минатото и сега се обидуваат да ја обноват довербата.

2. Посветеност да го промените вашето однесување.

Како двојка,се согласивте да работите на врската и сте посветени заедно да го спасите овој брод што тоне.Гледате како вашиот љубовник се однесува на различни начини за да ја врати вашата доверба и да докаже дека тој или таа навистина е во тоа на долг рок.

Ако постои јасен план за тоа како работите можат да бидат поинакви за вас двајца,и и двајцата правите се што е потребно за да го остварите тоа,тогаш има добри шанси вашиот измамник навистина да сврти нов лист.

3.Ако не/забележите промена

Луѓето се менуваат кога се подготвени,не затоа што вие тоа го барате од нив.И додека не можете да присилите никого да промени нешто што се случило во минатото – ако некој сака да биде со вас и верува дека врската вреди да се спаси – тие ќе направат се што е потребно за да се случи.

Овие работи најмногу можете да ги забележите со анализа на бившите.За вас таа личност не беше многу прекрасна,но беше за неговиот следен партнер.Тоа значи дека тој очигледно подобро ја познавал оваа нова личност.

Но,ако се помирите и забележите промена,како таа личност е едноставно подобра кон вас – тогаш можеби тоа е знак дека сега сте на вистинскиот пат.

4. Има трпение

Biće potrebno vreme da se opet izgradi poverenje između vas i partnera

Вашиот љубовник не е вознемирен или разочаран што ви треба време повторно да почнете да му верувате, бидејќи тој или таа разбира зошто е тоа така.

Вашиот партнер ја презема целосната одговорност да ја наруши вашата доверба и е подготвен да биде трпелив додека се враќате во љубовна врска.Беше потребно време за вашата врска да се распадне,а секој што сака да ги поправи работите со вас, исто така знае дека ќе биде потребно извесно време за да се поправи.

5.Тој/таа ги знае причините зошто тоа се случило.

Љубовникот не ве обвинува за неговите постапки.Наместо тоа,вашиот партнер разбира зошто залутал и дури знае на што да внимава.Има зрелост во тоа да направиш таква грешка и да знаеш како најдобро да ја избегнеш во иднина.

6. Сега имате поискрена врска

Како пар,и двајцата знаете дека никогаш нема да бидете тоа што сте биле пред да се случи изневерувањето.Но,сега гледате како се формира нова,поинаква врска меѓу вас.Иако невиноста на првата љубов можеби веќе ја нема,некои парови откриваат дека откако ќе ги „средат“ своите проблеми,имаат поискрени односи и ги гледаат своите партнери како луѓе, а не како нешто целосно идеализирано.

7. Промена на кругот на луѓе

Полека,може да забележите дека вашиот љубовник престанал да се гледа со одредени пријатели,повеќе не се занимава со истите активности или дури може да промени некои главни аспекти од неговиот живот.Ова значи дека се случува некое „чистење на куќата“ кое ќе и овозможи на оваа личност да ви биде подобар партнер во иднина.Тоа едноставно прави промени во овие специфични области за да ги подобри работите во вашата врска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi