Луѓето со оваа крвна група не смеат да пијат КАФЕ!

11 декември, 20230
Screenshot_10

Лошата исхрана, недостатокот на вежбање и нездравите навики и склоноста кон стрес ги прават поподложни на штетни метаболички процеси, како што се отпорност на инсулин, забавена активност на тироидната жлезда и дебелина.

 

 

Луѓето со оваа крвна група се посебни затоа што можат да даруваат крв на сите други групи, но можат да примаат крв само од истата крвна група.

 

Но, тоа не е сè што ги прави различни од останатите. Тие се повеќе склони кон некои болести, а имаат и некои многу моќни особини кои се истакнуваат кај населението.

 

Луѓето со крвна група 0 се повеќе склони кон некои болести како што се чир, дисфункција на тироидната жлезда, ниско ниво на тироидни хормони и недостаток на јод. Овие дисфункции можат да предизвикаат несакани ефекти како што се: прекумерна тежина и задржување на вода.

 

Интересно е што на интервју за работа во Јапонија, потенцијалните вработени често се прашуваат која е нивната крвна група. Луѓето со крвна група 0 се опишани како одговорни, посветени, организирани, совесни и практични луѓе.

 

Кога се под стрес, тие можат да се налутат, да станат хиперактивни и импулсивни. Лошата исхрана, недостатокот на вежбање и нездравите навики и склоноста кон стрес ги прават поподложни на штетни метаболички процеси, како што се отпорност на инсулин, забавена активност на тироидната жлезда и дебелина.

 

Треба да избегнуваат кофеин и алкохол, а кофеинот може да биде особено штетен бидејќи го подигнува нивото на адреналин, кое и онака е високо кај луѓето со оваа крвна група.

 

Значи, ако имате нулта крвна група, исфрлете го кафето од вашиот живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi