За поубав, пополн и неодолив вкус: Додадете ЕДНА СОСТОЈКА на меленото месо

24 јануари, 20230
5be6a7da2aae4e355f1c79bbce14227cb5d7458c

Што и да направите со меленото месо, оваа состојка прави чуда

Рецепти со мелено месо има безброј, а најчесто од него се подготвуваат плескавици, ќофтиња и полнети шницли. Искусните домаќинки имаат разни трикови и состојки за месото да биде уште посочно и повкусно.

Еден од нив вклучува додавање коцка супа во месото. Што и да правите, вашето месо ќе биде сочно и ароматично. Измешајте врела вода ја со коцката за супа и кога целосно ќе се раствори, супата е подготвена.

Се што треба да направите е да ја додадете на меленото месо (1 шолја на 1 кг мелено месо) што сте го зачиниле и добро да измешате. После тоа, покријте го садот со целофан и оставете го во фрижидер 30-40 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *