Се топи во уста: Брз, лесен и сочен колач со суво грозје

26 февруари, 20230
676 (1)

Дури и почетниците лесно можат да го подготват овој колач

Брзо, лесно и вкусно уживање.

Состојки:

2 јајца

100 грама брашно

200 гр шеќер

200 мл млеко

50 грама путер

100 гр суво грозје

1 прашок за пециво

Подготовка:

Во мало тенџере ставете 200 гр шеќер да се растопи. Кога ќе се растопи и ќе добие фина и светла боја, додадете го во 200 мл млеко да проврие и карамелот да се растопи.

Оставете да се излади. Изматете ги јајцата, додадете го брашното со прашокот за пециво.

Додадете ги стопениот путер и сувото грозје. Сè лесно измешајте и истурете во мала тава обложена со хартија за печење.

Се пече на 200 степени околу 40 минути.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi