ТЕСТЕНИНИ со рукола и ПАРМЕЗАН! Оброк за совршен крај на денот!

14 март, 20230
674498_pasta_f

Руколата и пармезанот одлично одат со лук, а ручекот или вечерата можете да ги послужите вака приготвени со ваш избор на бело вино или освежителна лимонада…

Состојки:

пакување паста по ваш избор

3 супени лажици маслиново масло или путер

7 чешниња лук

2 големи шаки рукола (или спанаќ)

60 гр рендан или тенко исечен пармезан

лажичка песто сос по вкус

Подготовка:

Ставете ги тестенините во зовриена солена вода да се варат. Лукот ситно исечкајте го. Загрејте го маслиновото масло или путерот во тава на тивок оган и додадете го кромидот. Пржете додека не порумени. Кога ќе биде готово тргнете од оган. Исцедете ги тестенините со цедалка, вратете ги во тавата и веднаш додајте ја смесата од тавата, руколата и пармезанот. Промешајте и послужете топло. По желба додадете го песто сосот.

Пријатно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi