Колкава е шансата вашето дете да има сини или зелени очи? Еве какви се процентите

18 јуни, 20240
a8875e7119634ef4b186fa96e3f49493c747505e

На бојата на човечкото око влијаат два фактори – пигментацијата на ирисот и начинот на кој светлината поминува низ неа. Исто така, гените диктираат колку меланин ќе биде присутен во окото.

Колку повеќе меланин, толку е потемно окото. Меѓутоа, кај некои луѓе бојата на очите се менува во зависност од тоа колку светлина е присутна.

Така, некој со сини очи во одреден момент ќе има тиркизна сина боја, додека во полутемнина ќе добие малку потемна нијанса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma