НАЈДОБРИТЕ ПУКАНКИ ОД ТЕНЏЕРЕ: Трикови кои проверено работат

3 јули, 20240
92658_shutterstock-2368676253_f

Тава со дебело дно

Не користете садови со потенко дно, температурата нема да биде рамномерно распоредена. Дел од пуканките ќе изгорат, а дел ќе се откачат.

Пржете на средна температура

На висока температура, пуканките лесно може да изгорат, па затоа е подобро да користите средна температура.

Две зрна

Додадете две зрна пченка и ако рамномерно се испукаат, тргнете ја тавата од оган, додадете ги останатите зрнца и почекајте една минута пред да се вратите на оган. Со овој трик ќе постигнете изедначена коксација.

Отворање на тавата

Со отварање на тенџерето ќе спречите испарување на распараните зрна и ќе добиете оптимална крцкавост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma