На сите ни е позната болката при подготовка на храна која содржи путер бидејќи тогаш треба да чекаме да се стопи за да можеме лесно да го исечеме на помали парчиња.
Понекогаш е добро да го ставите во микробранова печка, но тогаш ризикувате целосно да го стопите. Затоа, потребно е поинакво решение.
Додека поминувавме време на Интернет барајќи ги најдобрите трикови за вас, наидовме на одличен начин да го користите путерот кога ви треба.
Овој трик го сподели инфлуенсерката Олга, која на Тикток се потпишува како „lets.do.it.all“.
Погледнете го нејзиниот туторијал:
@lets.do.it.all #lifehack #lifehacks #kitchenhack #butterhack #hardbutter #sahm #momsoftiktok #buttertrick
Трикот не може да биде поедноставен. Се што треба да направите е да го поминете путерот низ мала цедалка. На овој начин лесно ќе добиете доволна количина и правилна текстура на путер, кој ќе биде идеален за премачкување на леб, но и за вашите омилени рецепти.