Знаевте ли? Потребни се само два прста и 20 секунди да дознаете дали чоколадата е вистинска

1 април, 20240
1711655797-pexels-polina-tankilevitch-4110089-750x524

Кога зборуваме за уживање во слатките, чоколадото е прво на листата на омилени јадења. Но, дали знаете дали консумирате вистинско или лажно чоколадо?

Постојат различни трикови со кои можете да откриете дали чоколадото што сте го купиле е квалитетно или не.

Зависи од начинот на кој се крши, како и звукот што го произведува, пишува Данас.

При кршење на висококвалитетно чоколадо ќе се слушне силен звук, додека неквалитетното чоколадо ќе почне да се распаѓа. Обрнете внимание на брзината на топење на чоколадото.

Чоколадите со поголем процент на какао путер се топат меѓу прстите бидејќи путерот од какао има ниска точка на топење.

Доброто чоколадо не се топи веднаш.

Ако чоколадото е вистинско, не треба да се стопи во вашите раце во првите дваесет секунди, а има уште една интересна работа: Обидете се да го затнете носот и изедете ја чоколадата. Кога ќе почне да се топи во устата, тргнете ја раката од носот и ќе почувствувате поинтензивен вкус на чоколадо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi