Путерот е производ кој секогаш се наоѓа во фрижидер, бидејќи често се додава при подготовка на разни јадења: пецива или дури и обични сендвичи.
Меѓутоа, за што побрзо да се завршат работите во кујната, домаќинките понекогаш забораваат навреме да го извадат путерот од фрижидер.
Како резултат на тоа, ладната и тврда храна го отежнуваат процесот на готвење. Генерално е неопходно путерот веќе да омекне.
Овде работата се спасува со трик за кој не знаат сите.
Ако сакате да го омекнете производот што е можно побрзо, тогаш треба да го ставите на чинија и да го покриете со топла чаша која претходно добро сте ја згреале одозгора.
Оставете да отстои пет минути. Како резултат на тоа, путерот ќе стане помек, а текстурата покремаста.
Постои уште еден лесен начин за омекнување на путерот на собна температура. За ова, исечете го производот на мали парчиња и превртете го помеѓу две парчиња хартија за печење.