Печени пирошки

popara3 ноември, 20144min01
25

Состојки

  • 500 г готови кори
  • 35 парчиња пилешка салама (исечена на круччиња)
  • 500 г кашкавал (исечкан на ленти)
  • малку кисела вода
  • малку презла (за похување)
  • 2 јајца (за похување)
  • малку сол (за похување)

Подготовка

  1. Пресечени кори на пола Готовите кори пресечете ги надолж, на пола.
  2. Кашкавал и салама На горниот дел од кората ставете парче салама и кашкавал.
  3. Свиткување на страничните делови на кората Свиткајте ги страничните делови на кората.
  4. Ролување на пирошката Свиткајте ја кората во форма на ролат.
  5. Подготвени сите пирошки Постапката повторете ја со сите кори.
  6. Додавање на кисела вода Пирошките префрлете ги во длабок сад за печење, притоа наредете ги неоставајќи простор помеѓу нив. Налејте со кисела вода (околу 1/3 од пирошките треба да се навлажнат).
  7. Похување на пирошките Секоја пирошка натопете ја во изматено јајце па потоа во презла. По желба, ставете малку сол во презлата.
  8. Спремни за печење / пржење Вака подготвените пирошки може:
    – да ги замрзнете;
    – да ги испржите во загреано масло или;
    – да ги испечете;
  9. Печени пирошки Во добро загреана рерна, на 220 степени, печете ги околу 15 до 20 минути. Оставете малку да се оладата и сервирајте ги.

One comment

  • suzana

    13 ноември, 2014 at 01:28

    pozdrav super ste

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma