Потребни се: 250 гр семе од афион; 150 гр цреши; 350 мл млеко; 4 лажици шеќер; екстракт од ванила; кора од лимон; лажица маснотии; 3 лажици вода; 6 кори за пита
Подготовка: Загрејте ги маснотиите и водата. Ова ќе ги премачка корите. Загрејте го млекото, додадете шеќер и екстракт од ванила. Прелијте ги сомелените афионови семиња на кои додадовте кора од лимон. Земаме една кора, ја преливаме маснотијата, ставаме од маслото и водата, го повторуваме процесот. Преку тоа ја даваме третата кора, преку неа филот од афион и цреша. Посипете со шеќер. Завиткуваме. Истото повторете го со уште три кори. Истурете ја маснотијата, ставете ја во подмачкана тава и печете на 200 C околу 35 минути.