Кога еднаш ќе ги пробате, секогаш ќе ги правите вака: Најдобрите пилешки медалјони (рецепт + видео)

popara28 март, 20221min00
Piletina

Ако сакате пилешко, тогаш медалјоните се дефинитивно вашето омилено јадење.

Иако на почетокот не изгледа така, нема да ви треба многу време за подготовка, а вкусот е фантастичен.

Откако ќе пробате вака подготвени медалјони, во иднина ќе ги правите само на овој начин.

Пробајте и уживајте во крцкавата закуска!

Состојки:
(ако ви е многу, можете да направите пола од мерката)

– околу 800 – 900 гр. бело, пилешко месо (може да се направи и од карабатак или мисирка)
– 4 јајца
– 1 лажица сенф
– 3 лажици масло
– 1 кафена лажичка оригано
– рамна лажичка кари
– врз лажичка пиперка
– 1,5 лажички сол
– половина лажичка лук во прав
– 4 лажици брашно
– малку мелен пипер (не мора ако немате)
– половина кесичка прашок за пециво 5 гр.

– 200 – 250 мл. масло (во зависност од волуменот на тавата.

Можете да додадете зачини по вкус, а не вака од рецептот. Дури и само да додадете сол, бибер, малку вегета и листови од магдонос ќе биде супер вкусно.

Подготовка:

Исечете го месото на мали коцки. Јајцата се матат, се додаваат сите зачини, маслото, брашното и прашокот за пециво. Промешајте за да избегнете грутки, додадете го месото и поклопете, па оставете го во фрижидер најмалку еден час или преку ноќ.

Извадете ја смесата со лажица и спуштете ја во загреаното масло. Намалете ја температурата на ринглата. Пржете околу 4 минути од едната и 4 минути од другата страна.

Погледнете чекор по чекор инструкции за подготовка:

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma