Акциите на Yahoo растат, поради шпекулациите од можна продажба на компанијата

9 ноември, 20100
Yahoo Y logo

Акции на оваа комоанија нагло пораснаа за 5% поради гласините дека истата ќе се продава. Акции на Yahoo скокнаа речиси 6% до 17,60 $ на почетокот на тргувањето во Њујорк. Некои медиуми тврдат дека голем број инвестициски фирми се подготвуваат кој ќе ја преземе компанијата. Фирма за е-трговија Alibaba одби да ги коментира информациите дека нејзиниот претседавач ќе пријде на чело на преземањето на Yahoo. Во меѓувреме “Њујорк пост” изјави дека гигантот KKR бил заинтересиран за преземање на Yahoo. AOL исто така објавија дека се меѓу фирми кои ќе се залагаат за можноста за купување на Yahoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi