Албумот потпишан од Џон Ленон за неговиот убиец Марк Чепмен е на продажба

21 ноември, 20100

Албумот што Џон Ленон потпиша за Марк Дејвид Чепмен само неколку часа пред тој го убие поранешниот член на Битлси, се врати на продажба за неверојатни 850.000 $. Албумот беше потпишан од страна на Ленон кога тој го напуштал својот дом во Дакота на 8 декември 1980 година, а беше убиен од Чепмен кога се вратил пет часа подоцна. Албумот бил пронајден во Дакота и предаден како доказ. Подоцна преку дилер на автограми Gary Zimet бил продаден, и за него тој изјавил дека е исклучителен артефакт од рокенрол музиката, кој го има потписот на Ленон и отпечатоци од човекот кој го уби. Тој го продал во 1999 година, но сега бил ставен повторно на продажба, а сегашниот споственик сакал да остане анонимен, за да не му претсотјат смртни закани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi