Apple стекна компанија за слушалки

9 ноември, 20100
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Apple ја купи компанијата Wi-Gear, која е специјализирана за производство на безжични слушалки, и веќе почна да се шпекулира дека новите серии на iPhone и iPod ќе бидат со Bluetooth безжични слушалки. Иако ниту Wi- Gear, ниту Apple официјално не го потврдиле потпишувањето надоговорот,на профилот на Мајкл Ким, ко-основачот на Wi-Gear, покажува дека тој е Bluetooth инженер во Apple на IOS платформата на компанијата.вWi- Gear ја направи iMuffs палета на Bluetooth стерео слушалки кои се покажа како популарни со многу iPhone и iPod touch корисници, кои сакаа да ја слушаат нивната музика, без плеткање на каблите од слушалките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi