Баба и дедо се венчале, откако се запознале на Facebook

12 декември, 20100
facebook-logo

Laurence Brocklesby и Barbara Moore се еден неконвенционален пар. Всушност, 77 годишната баба и нејзиниот пет години постар сопруг, се запознале преку социјалната мрежа фејсбук. Тие наскоро ќе го прослават првиот Божиќ заедно, а својата љубов ја откриле допишувајќи се преку интернет. Барбара интернет започнала да користи интернет пред четри години, откако и починал спругот. Нејзините деца и внуци го користеле фејсбук, па и таа започнала со цел да остане во контакт со нив. Одлучила да почне да склопува и нови пријателства на својот профил на социјалната мрежа, а посебно ја привлекол профилот на господинот Laurence. Го додала за свој пријател и го замолила да и даде неколку совети за градинарство. По кратко време тие откриле дека имаат многу заеднички работи, почнале да се состануваат за подобро да се запознаат, се венчале и сега го чекаат првиот Божиќ заедно. После три месеци допишување, тие прв пат се сретнале кога господинот ја скршил раката. Laurence изјавил дека незнае доколку не ја скршел раката дали тие двајца воопшто ќе се сретнеле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi