Биг мама

21 декември, 20100
xu-yuehua-legless-mother-2

Кинескињата Xu Yuehua, 55, ги загубила своите нозе на 12 годишна возраст и од тогаш, таа се движи со помош на столчиња. Рано ги изгубила и своите родители, при што детството го поминала во дом за деца без родители. Во домот, таа научила сама да се движи со помош на столчиња и поминувала доста време со другите деца и нивните игри. Дека, таа останала без нозе, не и претставувало никаков хендикепт, се гледа од тоа што таа од како е влезена во домот исчувала 130 деца. Се грижела за нив, ги пресоблекувала, хранела, чистела, перела, подготвувала јадење. Затоа и ја нарекле биг мама. Таа сега е мажена и има свое дете но, обврските и децата од домот сеуште ги посетува и се грижи за нив.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi