Британците се борат за да ја зачуваат вилата на Конан Дојл

16 декември, 20100
conandoylshouse

Поборниците се борат да ја спасат куќата на познатиот Артур Конан Дојл, место каде тој ги има напишано дел од своите раскази и критикуваат како се борат против алчните и снобистички функционери. Творецот на Шерлок Холм ја има изградено својата палата по име Undershaw во 1980-тите. Палатата западна во тотална запуштеност бидејќи никој не се грижел за неа, а и одредени личности имале во план куќата да ја претворат во апартмани. Познати гости кои ја имаат посетено платата се Вирџинија Вулф и творецот на Дракула Bрам Стокер. Поборниците сакаат палатата да се претвори во музеј за Дојл. Локалниот совет пак изјавил дека планира да си ги брани своите одлуки, и дека во ниеден извештај не е јавено дека палатата ќе биде заштитена на највисоко ниво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma