Чивавата стана полициско куче

21 ноември, 20100

Една седум годишна женка од расата чивава ќе се придружи на кучињата од јапонската единица за спасување. Чивавата со име Момо е тешка 3 килограми, и го положила тестот за наоѓање на преживеани на терен од 100 квадратни метри за помалку од 5 минути, изјавил претставник од полицијата во градот Нара во западна Јапонија. Момо ќе се приклучи на германските овчари и ретривери во јануари кога ќе стапи на должност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma