Чудни обичаи на Нанди културата

28 ноември, 20100

Елизабета Олекима, 87, реши да се разведе, по долги години брак, затоа што со нејзиниот сопруг неможеле да имаат деца. Во Кенија, според културата Нанди, дозволено е жената да стапи во друг брак со друга жена доколу во претходниот брак немала деца. Таа, сакала да има деца и да ја продолжи својата лоза и стапила во брак со четри жени, со цел да си ја исполни желбата. Детето може да биде зачнато од сопругот на другата жена, или од некој друг маж која таа ќе го избере, по принцип на сурогат мајка. Моменталнио таа има две сопруги и осум деца. Од сопругите таа добива љубов и внимание како од сопруг. Според обичаите на Нанди културата, Елизабета е глава на семејството, таа е она која мора да обезбеди нормални услови за семејството, и може да им избере мажи на своите сопруги за да имаат деца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi