Дали вештачките елки се добри за животната средина?

27 декември, 20100
Glowing-Christmas-tree-097

Многумина мислат дека повторната употреба од година за година на пластичните вештачки елки е поеколошка опција, но во една студија ова се докажало како неточно. Се повеќе Американци годинава се одлучиле да имаат вештачки елки. Џон Колинс Рудолф за Њујорк Тајмс изјавува дека природните божиќни елки се далеку подобри, најмногу вештачки елки се увезуваат од Азија и завршуваат во депонииите после 6 до десет години. Природните елки генерираат кислород, помагаат да се сочува обработливото земјиште, а исто така може да се рециклира после празниците. Целата статија и дебата можете да ја прочитате тука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi