Детето кое плаче крв, и понатаму ги збунува лекарите

14 декември, 20100
blood-crying

Калвино Инман е еден од ретките луѓе во светот кои плачат крв. Тој е медицински случај што ги збунува лекарите, бидејќи неможат да ја утврдат причината за крвавите солзи, а неможат ни да ја спречат. 17 годичниот Калвино крвавите солзи почнале да му течат пред две години. Посетил повеќе од 15 доктори, кои ги исклучиле како причина туморите и одредени генетски наследни болести, но сепак не му понудиле никакво решение за проблемот. Неговите напади на солзење крв траат по неколку минути па до саат време, а се повторуваат и до три пати во денот. Неговата мајка е очајна и полека ја губи надежта дека некој ќе може да му помогне на Калвино.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi