Yahoo ќе отпушти 700 вработени

13 декември, 20100
yahoo

Околу 5% од вкупната работна сила во Јаху, ќе добие лоши вести токму за време на празниците. Компанијата сака да ги намали трошоците, со цел да осигура еднообразен раст, па затоа ќе отпуштеле 700 работници. Најголемиот дел од отпуштањата ќе бидат во САД, иако ќе има отпуштања и во други области. Ова е четврта рунда на отупштања од Јаху од 2007 година, а инсајдерите се повеќе се запрашуваат дали следен на листата ќе биде и директорот Керол Барц.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi