Мачка херој

14 декември, 20100
domestic-cat_516_600x450

Една мачка го спаси животот на своите сопственици и нивната куќа, од пожарот кој избил. Мачката го употребила својот трик за да го отвори прозорецот од кујната, и успеала да излезе надвор. Со самото отварање на прозорецот, чадот почнал да излегува надвор. Тоа го забележале соседите и веднаш алармирале. Да не бил отворен прозорецот од куќата, тие не би го забележале чадот, и ќе било фатално. Пожарот многу брзо се ширел по куќата, но среќа навреме стигнала против пожарната екипа и сѐ завршило добро. Сопствениците на мачката се благодарни на Смуки за тоа што по негова заслуга тие се живи и не ја изгубиле куќата во пожарот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi